מהו שעון ביולוגי ולמה הוא חשוב?
מה זה שעון ביולוגי?
השעון הביולוגי מתאר את האנרגיה הזורמת באיברים הפנימיים של הגוף לפי שעות היום.
ולפי זה אנו יכולים לדעת מהם הזמנים האידיאליים לבצע את הפעולות היומיומיות שלנו.
ברפואה האלטרנטיבית נעזרים בשעון הביולוגי כדי לאבחן את המטופל ולהעניק לו טיפול ממוקד באיבר או באיזור בו נמצאת הבעיה.
איברי הגוף לפי השעון:
[05:00 -03:00] ריאות:
בשעות האלה הריאות צריכות לנוח ללא מאמץ ולמלא את עצמן באנרגיות ליום החדש. לכן נשימה שקטה ורגועה בזמן השינה ובמיוחד בשעות הללו יתרום רבות לתפקוד הריאות. אנשים הסובלים מבעיות ריאה או אנשים בעלי חולשה רגשית של הריאה יחושו את החולשה של הריאות בשעות אלו.
[07:00 -05:00] מעי גס :
אלו הן השעות שבהן המעי הגס נמצא בשיא פעילותו, המעי הגס אחראי על ניקוי הגוף, ולכן השעות האלו הן השעות הטובות ביותר להתרוקנות פסולת מן הגוף. אנשים הסובלים מעצירות כתוצאה מחולשה של המעי הגס יוכלו לחוש הקלה במצבם בשעות האלה.
[09:00 -07:00] קיבה:
לאחר ההמעי הגס ניקה את עצמו, במערכת העיכול יש מקום למזון חדש. בשעות האלו הקיבה מתפקדת הכי טוב, יש לה את כמות האנרגיה המרבית לפרק ולעכל מזון. מסיבה זו ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, היא מתעכלת בצורה הטובה ביותר ויכולה לספק אנרגיה להמשך היום. אם אתם מתקשים לאכול ארוחת בוקר כנראה שאינכם אוכלים נכון לאורך היום, אכילה נכונה בהתאם לשעות היום תוכל לעזור לכם ולשפר את מצבכם.
[11:00 -09:00] טחול:
הטחול אחראי על האנרגיה בגוף, הוא הופך את המזון הנכנס לגופנו לאנרגיית החיים שמאפשרת לנו לתפקד. שעות הפעילות שלו באות מיד אחרי שעות הפעילות של הקיבה כיון שלאחר שהקיבה העבירה לו את תכולתה הוא יכול להפוך אותה לאנרגיה שאותה הוא יעביר לכל הגוף.
[13:00 -11:00] לב:
אלו הן שעות הפעילות הטובות ביותר של הלב, הלב מקבל חומרים מהמזון, לוקח מהם את מה שהוא צריך ואת השאר מעביר הלאה.
איזון הלב חשוב מאוד לבריאות הגוף כיון שהוא אחראי על זרימת הדם, על שינה טובה ושקטה, על מצבים רגשיים כאלה ואחרים ועל חשיבה וזיכרון.
[15:00 -13:00] מעי דק:
המעי הדק הוא חלק מהאיברים העובדים במערכת העיכול, יחד איתו עובדים הקיבה והמעי הגס. לאחר שהקיבה מעבירה לטחול את החומרים החיוניים מהמזון, היא שולחת את השאריות למעי הדק ושם מתרחש תהליך עיבוד נוסף. המעי הדק מפריד בין הנוזלים והמוצקים. את הנוזלים הוא מעביר לכליות ולמערכת השתן ואת המוצקים הוא מעביר למעי הגס. בדרך נספגים בגוף החומרים החיוניים ואילו הפסולת ממשיכה הלאה לצורך סילוקה מהגוף על ידי מערכת השתן, והמעי הגס. בשעות אלו רצוי שלא לאכול יותר מדי כיון שאכילת יתר מקשה ומכבידה על התפקוד של המעי הדק.
[17:00 -15:00] שלפוחית שתן:
שלפוחית השתן והכליות קשורות מבחינה מבנית ותפקודית. השתן מועבר מהכליות אל שלפוחית השתן אשר מאחסנת אותו עד שהוא יוצא מהגוף. שלפוחית השתן אחראית על ניקוי הרעלים של חילוף החומרים בגוף.
[19:00 -17:00] כליות:
על פי הרפואה הסינית הכליות הן המקור לאנרגיה הראשונית של האדם ולאיכות החיים איתה הוא נולד, הכליות אחראיות על: בריאות העצמות, מוח העצם, תפקודי מוח, זיכרון, שמיעה, שיער, מיניות וכוח הרצון. כדי לשמור על תפקודי כליות תקינים יש לשתות הרבה מים בשעות הערב ולאכול מעט.
[21:00 -19:00] מעטפת הלב:
מעטפת הלב שומרת ומגנה על הלב. היא קשורה לתודעה ולמצבים רגשיים, חוסר איזון במעטפת הלב יגרום ללחץ נפשי, לחץ בחזה וחוסר מנוחה. ולכן זה הזמן הטוב ביותר להרגע, ולהתכונן לסוף היום והשינה. מומלץ לעסוק בשעות אלו בפעילות מרגיעה ומעייפת כמו: פעילות גופנית, קריאה או מדיטציה.
[23:00 -21:00] מחמם משולש:
המחמם המשולש הוא ה”איבר” היחיד בגוף שאינו פיזי אלא אנרגטי ועל פי התפיסה הסינית יש לו שלושה חלקים: מחמם עליון, מחמם מרכזי ומחמם תחתון. תפקידו הוא ליצור איזון בין האיברים בגוף, תפקוד תקין ופינוי איכותי של חומרי הפסולת מהגוף.
[01:00 -23:00] כיס מרה:
כיס המרה קשור לכבד ותלוי בו, שניהם קשורים לזרימת האנרגיה בגוף. כיס המרה הוא האחראי העיקרי בגוף לקבלת החלטות ויישומן וגם אחראי על איכות השינה והחלומות. החלומות הם בעצם ניקוי וריענון של המוח לקראת יום חדש. בשעות אלו כדאי להימצא במצב שינה על מנת לאפשר לכיס המרה תפקוד תקין כאשר הוא במיטבו.
[03:00 -01:00] כבד:
הכבד אחראי על זרימת אנרגיה תקינה בכל הגוף, על פירוק ופינוי רעלים וגם על מערכת החיסון. בשעות האלו הוא עובד קשה על פירוק רעלים ולכן חשוב מאוד להיות במצב שינה כדי להקל עליו ולסייע לו בפעילותו, בנוסף לכך, אכילת ירקות ירוקים ושינה לפני השעה 23:00 גם תורמים רבות לפעילות תקינה של הכבד.